Tudnak önerő nélkül finanszírozni? Mennyi önerő szükséges?

 

Alapszabály, hogy lízing konstrukcióval EUR alapon a piaci érték 55%-ig, HUF alapon 85%-ig tudunk finanszírozást nyújtani az ingatlan fedezet függvényében, azonban kiegészítő fedezet bevonása esetén a megadott arányoknak az ingatlanok együttes értéke alapján kell megfelelni, így az önerő nélküli finanszírozás megoldható lehet.

 

 

Előzetes kalkulációt kaphatok-e bármiféle dokumentáció nélkül? Hogyan?

 

A hatályos pénzügyi szabályozásoknak megfelelően érdeklődés esetén tájékoztató jellegű ajánlatot áll módunkban kiadni, amely a finanszírozás általános paraméterei mellett, tájékoztatást nyújt a termékről, annak fő paramétereiről és az esetleges kockázatokról. Az érvényben lévő kondíciónkat a honlapunkon megtalálható Kondíciós Lista is tartalmazza. A kalkulációt kollégáink készítik el. Keresse őket elérhetőségeinken.

 

 

Van településlistája a Társaságnak?

 

Igen van. Standard ügyletek esetén a gyorsabb feldolgozás érdekében van az elfogadható településekről lista. Az ezen nem szereplő ingatlanok egyedi bevizsgálás keretében azonban befogadhatók.

 

 

Tudnak-e finanszírozást biztosítani ingatlanfedezet nélkül?

 

Nem, cégünk kizárólag ingatlanfedezet bevonásával tud finanszírozást nyújtani.

 

 

Osztatlan közös ingatlant tudnak-e finanszírozni?

 

Igen, amennyiben az összes tulajdonos által aláírt és ügyvéd által ellenjegyzett megosztási szerződés születik és a tulajdonostársak lemondanak elővásárlási jogukról.

 

 

Panel típusú ingatlant finanszíroznak-e?

 

Igen, akár 30 éves futamidőre is.

 

 

Vállalkozás célját szolgáló, illetve egyéb nem lakóingatlant finanszíroz a Takarék Lízing Zrt?

 

Igen, minden ilyen esetben a lízingbevevő és a fedezet egyedi minősítése szükséges.

 

 

Finanszíroz-e a Takarék Lízing Zrt. mezőgazdasági ingatlant vagy földterületet?

 

Mezőgazdasági ingatlanok finanszírozása társaságunkban nem preferált, illetve a hatályos jogszabályok értelmében földterület (erdő, szántó, gyümölcsös) nem áll módunkban finanszírozni, viszont művelési ágból kivont telket el tudunk fogadni fedezetként.

 

 

Milyen dokumentumokat kér be a Takarék Lízing Zrt. ügyfeleitől a finanszírozási folyamat során?

 

A honlapunkról letölthető formanyomtatványok között megtalálhatóak a hitelkérelmi adatlapok, melyek mellékletei tartalmazzák a bevizsgálásokhoz szükséges dokumentumok felsorolását, amit kérésre üzleti kollégáink is eljutatnak Önhöz.

 

 

Lízingnél van jövedelemvizsgálat? Ehhez kell dokumentumokat becsatolni?

 

Társaságunk a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről, illetve a jövedelemarányos törlesztő részlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet alapján hitelképességi, illetve hitelezhetőségi vizsgálatot szükséges elvégeznünk minden lakossági hitelkérelem esetén.  Ezek igazolására a szükséges dokumentumokat be kell csatolni.

 

 

Hány havi munkaviszony szükséges a pozitív elbíráláshoz?

 

3 havi határozatlan munkaviszony szükséges, ahol a munkavállaló nem áll felmondás alatt és amely munkáltatói igazolással igazolható.

 

 

Aktív KHR (BAR) státuszú ügyfelet finanszíroznak-e?

 

Csak 90 napot meghaladó passzív KHR (BAR) estén van lehetőség finanszírozás igénylésére, ahol a KHR státusz kialakulását egyedileg megvizsgáljuk.

 

 

Milyen devizanemekben nyújtanak finanszírozást?

 

HUF (forint) devizában, ahol a felvett összeg forintban kerül meghatározásra és forintban kell törleszteni és a kamatozás is forint (BUBOR) alapú.

 

EUR (euró) devizában, ahol a felvett összeg euróban kerül meghatározásra és euróban kell törleszteni, a kamatozás is EUR (EURIBOR) alapú.

 

 

Milyen díjai, kamatai vannak a lízinges finanszírozásnak?

 

Az alkalmazott díjak termékenként eltérőek lehetnek. A hatályos díjak, valamint a THM megtalálhatók a letölthető Kondíciós Listánkban.

 

 

A kezdeti költségek megfinanszíroztathatók?

 

Zárt végű pénzügyi lízing esetén a szerződéskötési díj megfinanszíroztatható, a hatályos önerő szabályok figyelembevétele mellett.

 

 

Mennyi idő alatt juthatok pénzhez?

 

A finanszírozási folyamat átfutási ideje 2-4 hét, amennyiben az ügyfél a megfelelő anyagokat, megfelelő módon kitöltve, a megfelelő időben a rendelkezésünkre bocsátja. A finanszírozás folyamatában vannak külső tényezők is, melyek az időtávot tőlünk függetlenül alakítják, például egy jelzálogjog földhivatali törlésének ügyintézési ideje.

 

 

Támogatott hitelt tudnak-e folyósítani?

 

Nem.

 

 

Lakástakarék pénztárral kombinálható a lízing?

 

Igen.

 

 

A szerződéskötés hol történik?

 

Alap esetben a budapesti székhelyünkön történik meg a szerződéskötés, de speciális esetben megoldható a legközelebbi Takarék bankfiókban is a szerződéskötés.

 

 

Kötelező vagyonbiztosítást kötnöm a finanszírozott ingatlanra?

 

Igen.